Όταν η άπειρη ομορφιά, η τέχνη της φύσης, η άγρια ζωή, η έμπνευση & ευρηματικότητα, η ψυχαγωγία και η ελευθερία της έκφρασης των ΗΠΑ, συνδυάζονται με την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, που χάρισε τον καλύτερο εαυτό της στον Καναδά και όλα αυτά συμπληρώνονται με τα τροπικά δάση του Αμαζονίου, τις κορυφές των Άνδεων την απόμερη Παταγονία και την πολιτισμική κουλτούρα και Ιστορία που χαρίζει η Νότια Αμερική… τότε έχουμε μία αριστουργηματική ακουαρέλα και άπειρες επιλογές για ταξίδια σε μία τεράστια ήπειρο, που σίγουρα μπορεί και ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες!

Η Βόρεια Αμερική είναι η τρίτη μεγαλύτερη ήπειρος, με επιφάνεια 24.221.490 km2 (9,351,969 sq mi). Βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και του Ατλαντικού Ωκεανού και βόρεια της Νότιας Αμερικής. Υψηλότερο σημείο της Βόρειας Αμερικής είναι το Όρος ΜακΚίνλεϋ της Αλάσκας, που υψώνεται 6.194 μ (πόδια 20,320 ft) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Χώρες και ηπειρωτικοί τομείς

Η Βόρεια Αμερική αποτελείται από τρία μεγάλα έθνη-κράτη και μια μεγάλη νησιωτική περιοχή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της. Αυτά τα κράτη είναι ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Μεξικό και η Γροιλανδία. Επίσης υπάρχουν επτά μικρότερα έθνη στο νότιο άκρο της (συλλογικά γνωστά ως Κεντρική Αμερική), περίπου δύο δωδεκάδες νησιωτικά έθνη και περιοχές διαφόρων μεγεθών στην Καραϊβική. Υπάρχει επίσης και μία απομονωμένη γαλλική περιοχή στην καναδική ατλαντική ακτή. Αν και οι περιοχές της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής είναι τεχνικά μέρος της βορειοαμερικανικής ηπείρου, παρατίθενται συνήθως χωριστά από τους μεγαλύτερους γείτονες τους προς τον Βορρά για πολιτισμικούς και γεωγραφικούς λόγους.

Καναδάς
Ο Μεγάλος Λευκός Βορράς διαθέτει αχανείς εκτάσεις ερημιάς, αλλά διαθέτει επίσης και μερικές από τις πλέον σύγχρονες και κοσμοπολιτικές πόλεις.
Καραϊβική
Οι λευκές αμμουδερές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και ο πολιτισμός της Καραϊβικής ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς του κόσμου.
Κεντρική Αμερική
Τα επτά έθνη του ισθμού που συνδέει τη βόρεια και τη νότια Αμερική αναμιγνύουν στοιχεία και των δύο αμερικανικών ηπείρων. Εδώ θα βρείτε πολύβουες πόλεις, αρχαία ερείπια στη ζούγκλα και πολιτισμό με ισπανικό χρώμα
Γροιλανδία
Μια αυτοδιοικούμενη χώρα, ωστόσο ακόμη τμήμα της Δανίας, η Γροιλανδία είναι ένα τεράστιο νησί με ρωμαλέα τοπία και τον Ήλιο του Μεσονυκτίου.
Μεξικό
Το Μεξικό είναι μια μεγάλη τουριστική ατραξιόν για όσους αναζητούν τον ήλιο, αλλά και για τους ιστορικούς. Οι μεν συνωστίζονται στις τροπικές παραλίες του Μεξικού, οι δε γοητεύονται με τα τέχνεργα του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια .
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Ένα από τις μεγαλύτερα, εθνοτικά ποικιλόμορφη και πλέον πολυπολιτισμικό έθνος που περιλαμβάνει στη γη του ορισμένες από τις διασημότερες πόλεις, φυσικά πάρκα ανυπολόγιστης ομορφιάς και σχεδόν τα πάντα ανάμεσά τους.

 

Η Κεντρική Αμερική είναι το λεπτό τμήμα της γης που συνδέει τη βορειοαμερικανική ήπειρο με τη νοτιοαμερικανική ήπειρο. Γεωγραφικά μέρος της Βόρειας Αμερικής, αποτελείται από επτά μικρές, κυρίως τροπικές χώρες, που έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τη Νότια Αμερική και το Μεξικό από τον πιο εύπορο βορρά. Το Μεξικό θεωρείται ενίοτε μέρος της Κεντρικής Αμερικής λόγω της γλώσσας και της πολιτιστικής κληρονομιάς που μοιράζεται με αρκετές από τις χώρες της περιοχής.

Χώρες

 

Τα Νησιά της Καραϊβικής Θάλασσας ή Δυτικές Ινδίες είναι ένα εκτεταμένο αρχιπέλαγος στο δυτικό άκρο του Ατλαντικού Ωκεανού, μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Τα νησιά είναι γνωστά ως προορισμός για μήνα του μέλιτος και για συνταξιούχους. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό κινήσεις προς την κατεύθυνση του οικοτουρισμού και της τουριστικής πεζοπορίας (backpacking) έχουν αρχίσει να ανοίγουν την Καραϊβική σε πιο ανεξάρτητα ταξίδια. Με καλές καιρικές συνθήκες σε ετησία βάση (με περιστασιακή αλλά ενίοτε σοβαρή εξαίρεση την εποχή των τυφώνων στα τέλη καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου), με προώθηση των αεροπορικών εταιρειών από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και εκατοντάδες νησιά για εξερεύνηση, η Καραϊβική προσφέρει κάτι για όλους σχεδόν.

Χώρες και εδάφη

Κούβα, Αϊτή, Δομινικανή Δημοκρατία και Πουέρτο Ρίκο, που συχνά ομαδοποιούνται ως μεγάλες Αντίλλες, είναι μακράν τα μεγαλύτερα νησιά στην περιοχή και τα πλέον επισκέψιμα από ταξιδιώτες. Η Καραϊβική περιλαμβάνει, επίσης, το Αρχιπέλαγος Λουκάγιαν προς το βορρά, το οποίο περιλαμβάνει τις Μπαχάμες και τα Νησιά Ταρκ και Κάικος, και τις μικρότερες Αντίλλες, μια ομάδα πολύ μικρότερων νησιών στα ανατολικά.

Δυτικότερα και Νότια, υπάρχουν διάφορα λιγότερο επισκέψιμα νησιά που ανήκουν σε χώρες της Νότιας Αμερικής, της Κεντρικής Αμερικής και του Μεξικού.

Η Νότια Αμερική ή Λατινική Αμερική είναι ένα από τα τρία τμήματα της Αμερικής. Σύμφωνα με την επικρατέστερη γνώμη η νότια Αμερική θεωρείται χωριστή ήπειρος.

Καταπράσινη μεταξύ της Καραϊβικής, του νότιου Ειρηνικού και του νότιου Ατλαντικού ωκεανού, η Νότια Αμερική είναι η ήπειρος των παράτολμων, όπου όλα γίνονται σε υπερθετικό βαθμό.

Στη Νότια Αμερική απαντάται το μεγαλύτερο παγκοσμίως τροπικό δάσος και ο μεγαλύτερος – σε όγκο νερού – ποταμός (Αμαζόνιος), η υψηλότερη οροσειρά εκτός Ασίας (Άνδεις), απομακρυσμένα νησιά (Νήσοι ΓκαλαπάγκοςΝήσος του Πάσχα και Φερνάντο ντε Νορόνχα), φανταστικές παραλίες (όπως της Βραζιλίας), μεγάλες ερήμους (Ατακάμα), παγωμένα τοπία (Παταγονία και Γη του Πυρός). Απαντάται επίσης ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου (979 μ Καταρράκτες Έιντζελ, στη Βενεζουέλα και ένας από τους μεγαλύτερους (Καταρράκτες Ιγκουαζού, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία), καθώς και πολλές άλλες καταπληκτικές φυσικές ομορφιές.

Επιπλέον, εδώ βρίσκει κανείς ερείπια αρχαίων πολιτισμών (Μάτσου Πίτσου) και άλλων πόλεων των Ίνκα ή σημαντικά αξιοθέατα όπως τα Μοάι στο νησί του Πάσχα μαζί με μεγαλουπόλεις όπως το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες, η Μπογκοτά, το Καράκας, το Σαντιάγκο, η Λίμα και το Ρίο ντε Τζανέιρο).

Ο ταξιδιώτης θα συναντήσει εξαίρετη σύγχρονη αρχιτεκτονική (Μπραζίλια), ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική (Μπουένος Άιρες), τις αρχαιότερες βραχογραφίες της Αμερικής (στη Σέρρα ντα Καπιβάρα), ισχυρή αφρικανική κληρονομιά (στο Σαλβαντόρ, το Ρίο και το Μοντεβιδέο), όμορφες πόλεις με ντόπιο χρώμα (ΜπελέμΜανάουςΚούσκοΛίμαΛα Παζ), τις γοητευτικές πόλεις των Άνδεων (ΚαράκαςΜεντέλινΚουίτο, Σαντιάγκο (Χιλή)), αλλά και πολιτισμικό χρώμα της ανατολικής Ασίας από τη μεγάλη ιαπωνική κοινότητα του Σάο Πάολο και γιορτές, όπως το Καρναβάλι του Ρίο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάνγκο και η Γιορτή Βεντίμια στην Αργεντινή.