Project Description

H Μεγάλη Παταγονία με το νησί Τσιλοέ (Χιλή) και το ανεξερεύνητο πάρκο Ελ Τσαλτέν (Αργεντινή)

22/12

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε ολόκληρη την Παταγονία (το χιλιανό και το αργεντίνικο τμήμα της!). Από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μία πτήση θα μας φέρει στο πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο. Από εκεί θα εξορμήσουμε στην καρδιά των ’νδεων. Θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών των Άνδεων και θα βρεθούμε στο Πουέρτο Βάρας. Θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Μοντ και το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας και θα θαυμάσουμε τα Στενά του Μαγγελάνου. Θα επισκεφτούμε, θα ξεναγηθούμε και θα διανυκτερεύσουμε στο γραφικό νησί Τσιλοέ και θα έχουμε την ευκαρία να δούμε και την προστατευόμενη περιοχή πιγκουίνωνPuñihuil. Θα συνεχίσουμε με το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες), και το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά τον παγετώνα Serrano και τον παγετώνα BalmacedaΤο ταξίδι μας, όμως, δεν σταματά εδώ. Από το Καλαφάτε, που το όνομά του το έχει πάρει από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος, θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου», καθώς και των τεραστίων διαστάσεων παγετώνα Ουψάλα. Καταλήγουμε στην Ουσουάγια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκοκαι θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle. Επιστρέφοντας πλέον στο Μπουένος Άιρες έχουμε ολοκληρώσει ένα μοναδικό ταξίδι στο άκρο της Γης.

Πρόγραμμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες, έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο. Ακολουθεί ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών». Είναι ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Άνδεων και τις όχθες της Λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Río Negro και ένα από το πιο σημαντικά τουριστικά κέντρα της Παταγονίας. Ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών.  Άφιξη και  ξενάγηση στο Μπαριλότσε. Χτισμένη κοντά στα χιλιανά σύνορα, αποτελεί το κέντρο των εξορμήσεών μας στην καρδιά των Άνδεων. Η διαδρομή μας περιλαμβάνει μια μικρή στάση στο μικρό λιμάνι και θέρετρο Playa Bonita. Η επόμενή μας στάση θα είναι στο Llao-Llao, όπου θα επισκεφτούμε εξωτερικά την Εκκλησία του St. Εduard. Η εκπληκτική διαδρομή μας από το λιμάνι του Panuelo, τα γήπεδα γκολφ, τη γέφυρα της Angostura, τη γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη Moreno θα καταλήξει στη λίμνη Trebol. Κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κύκλο θα επιστρέψουμε στο Μπαριλότσε γεμάτοι από πανέμορφες εντυπώσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης. Η ζώνη αυτή των λιμνών προστατεύεται από την UNESCO ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πλούσιους βιότοπους και καταφύγιο άγριας ζωής του πλανήτη, με πρόσθετα στοιχεία τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις παραλίμνιες πόλεις. Η σύνθετη ιδιομορφία του ανάγλυφου, με τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα δάση δεν καθιστούν εύκολη τη χάραξη οδικών αξόνων. Η επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και των οικισμών γίνεται κυρίως με πλωτά μέσα -ποταμόπλοια και βαπορέτα- και με ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο μεταξύ των λιμνών. Εναλλάσσοντας και εμείς τα χερσαία και πλωτά μεταφορικά μέσα της περιοχής, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής. Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας για το Puerto Pañuelo, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα διασχίζουμε την πανέμορφη Λίμνη Nahuel Huapi. Άφιξη στο Puerto Blest και συνεχίζουμε οδικά μέχρι το Puerto Alegre, απ’ όπου πάλι με πλοιάριο θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Frias και θα φτάσουμε στο ομώνυμο λιμάνι της. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Αργεντινής, περνάμε τα σύνορα, διασχίζουμε το δρυμό Pérez Rosales και φτάνουμε στην Πέουλα. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Χιλής, θα επιβιβαστούμε στο τελευταίο μας για σήμερα πλοιάριο και θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Todos los Santos, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Φτάνουμε στο Πετροχούε και συνεχίζοντας τη διαδρομή μας κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της llanquihue, θα βρεθούμε στο Πουέρτο Βάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Το Πουέρτο Βάρας ιδρύθηκε από Γερμανούς μετανάστες το 1852. Πρωινή ξενάγηση στην πόλη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Μοντ , την πρωτεύουσα της επαρχίας. Θα επισκεφτούμε το προάστιο του Πουέρτο Μοντ με την ιχθυόσκαλα Angelmo, με τον πορθμό Tenglo, όπου μπορείτε να αγοράσετε μάλλινα χειροτεχνήματα που κατασκευάζουν οι ντόπιοι και να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά. Θα συνεχίσουμε για ένα κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε και ακούει στο όνομα Τσιλόε. Πρώτη επίσκεψη στο νησί, το ακρωτήριο Τσακάο, στο βορειότερο τμήμα του νησιού, που το ενώνει με τη Χιλή. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό που έχτισαν οι κονκισταδόρες όταν πρωτοέφτασαν στο Τσιλοέ το 1567, το γραφικό λιμάνι και το κανάλι που επικοινωνεί με τη χερσαία χώρα. Επόμενος σταθμός η περιοχή Νταλκάουε με το ομώνυμο λιμάνι. Εκεί αναπτύσσεται το γραφικό ψαροχώρι Νταλκάουε, με τα χρωματιστά σπιτάκια, τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες και τους χαμογελαστούς κατοίκους με την ολοζώντανη κουλτούρα που εκπλήσσει. Μεγάλη ατραξιόν του χωριού οι ολόφρεσκοι θαλασσινοί μεζέδες. Καταλήγουμε στην περιοχή Κάστρο, στο κέντρο περίπου του νησιού, όπου είναι χτισμένη και η ομώνυμη πρωτεύουσα, όπου θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα πλωτά σπίτια σε πλήρη ανάπτυξη. Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο εξ ολοκλήρου ξύλινος ναός Σαν Φρανσίσκο του 16ου αιώνα. Κατακίτρινος, στην απόχρωση της μπανάνας, με κόκκινες λεπτομέρειες και βιολετί τρούλους, χτίστηκε αρχικά από Ιησουίτες και εν συνεχεία, τον 18ο αιώνα έγινε καθολικός. Στο εσωτερικό του κοσμείται ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο που εικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο νησί Τσιλόε.

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε για την περιοχή Ancud (Ανκούδ), τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Μία κωμόπολη που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή η οποία θεωρείται περιοχή λιμνών. Εκεί υπάρχει και το οχυρό Σαν Αντώνιο που χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα και προσφέρει μαγική θέα στο λιμάνι.  Εδώ, θα επισκεφθούμε την πόλη και το τοπικό μουσείο, για να μάθουμε για την αποικιακή ιστορία του Chiloé (Τσιλοέ). Θα κατευθυνθούμε προς τη δημοτική αγορά, όπου θα βρούμε τοπικές χειροτεχνίες και τρόφιμα που προέρχονται τόσο από την ενδοχώρα όσο και από τη θάλασσα. Θα ταξιδέψουμε στη συνέχεια στο Puñihuil, μια ομάδα από βραχώδεις νησίδες στα ανοικτά των ακτών του Chiloé. Το Puñihuil είναι μια προστατευόμενη περιοχή όπου μαζεύονται οι Humbolt και Patagonian πιγκουίνοι για αναπαραγωγή και για να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Αυτή η αποικία πιγκουίνων προσελκύει και άλλα είδη πτηνών, όπως τους κορμοράνους με τα κόκκινα πόδια και γλάρους. Γεμάτοι πολύ όμορφες εικόνες θα αφήσουμε πίσω μας το ξεχωριστό αυτό νησί και θα επιστρέψουμε στο Πουέρτο Βάρας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Magallanes. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Άφιξη και ξενάγηση στο Πούντα Αρένας. Από το «Cerro Mirador» θα θαυμάσουμε τα στενά του Μαγγελάνου και την πόλη, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το μνημείο του Μαγγελάνου στην Πλατεία Muñoz Gamero. Η περιήγηση μας συνεχίζεται με το μουσείο Regional Salesian (όπου θα μάθουμε μεταξύ άλλων για την ιστορία των ιθαγενών).   Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο νησάκι Μαγκνταλένα, που βρίσκεται στο κέντρο των Στενών του Μαγγελάνου, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Πούντα Αρένας. Ο πλούτος του νησιού μας καλεί να θαυμάσουμε μια εικόνα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη φύση. Αυτή η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη έκταση τον Αύγουστο του 1966 και έγινε Εθνικό Πάρκο το 1982. Σκοπός είναι η προστασία της ορνιθοπανίδας, που αποτελείται κυρίως από πιγκουίνους, κορμοράνους και γλάρους. Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες των πιγκουίνων του Μαγγελάνου (Sphenicus Magallanicus), της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 50.000 ζεύγη.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών που το Ίσλα Μαγκνταλένα ακυρωθεί, τότε αντικαθίσταται από άλλη εκδρομή.

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή σε δύο εντυπωσιακούς παγετώνες που βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο O’Higgins: τον παγετώνα Serrano και τον παγετώνα Balmaceda. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Σπηλιά Milodon, όπου έχουν βρεθεί οστά και κομμάτια δέρματος από ένα προϊστορικό χορτοφάγο θηλαστικό, το Mylodon Darwini (Μυλόδοντας), που ζούσε στην περιοχή πριν από 12.000 χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Μεταφορά στην αργεντίνικη πλευρά της Παταγονίας. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, με θέα τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καλαφάτε, που το όνομά του το έχει πάρει από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική εξερεύνηση του παγετώνα Περίτο Μορένο στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θα μεταφερθούμε ως εκεί οδικώς από ασφαλτοστρωμένο δρόμο 80 χλμ. και στη διαδρομή θα απολαύσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε φλαμίνγκο, κύκνους με μαύρο λαιμό, πάπιες, νερόκοτες κ.α. Με το που θα φτάσουμε όμως στο Εθνικό Πάρκο και θα αντικρύσουμε τον παγετώνα Περίτο Μορένο θα τα ξεχάσουμε όλα! Είναι το λεγόμενο «8ο θαύμα του κόσμου» και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χιλιόμετρα, πλάτος 4,5 χιλιόμετρα και υψώνεται περί τα 60 μέτρα από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θα τον ατενίσουμε από διάφορα παρατηρητήρια, με άλλη θέαση κάθε φορά και πάντα καλύτερη από την προηγούμενη… Καθώς θα τον παρατηρούμε να αργοκινείται θα αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του. Κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη μορφή της! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο.

Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να ζήσουν και την εμπειρία Minitrekking (με πικ νικ) στον ίδιο παγετώνα. Σε αυτή την περίπτωση μεταφερόμαστε οδικώς ως το λιμάνι Μπάχο λας Σόμπρας που απέχει περίπου 7 χλμ. από το πρώτο παρατηρητήριο του παγετώνα. Από εκεί επιβιβαζόμαστε σε πλεούμενο για μία 20λεπτη βόλτα και αποβιβαζόμαστε στην προβλήτα Μπράσο Ρίκο στην απέναντι όχθη. Εκεί θα συναντήσουμε εξειδικευμένους οδηγούς και θα περπατήσουμε μαζί τους στην όχθη έως τον παγετώνα. Από το σημείο που θα μας υποδείξουν οι οδηγοί θα σκαρφαλώσουμε στον παγετώνα στηριζόμενοι σε ειδικά καρφιά. Η επιφάνεια του πάγου είναι άγρια αλλά είναι σταθερή και ασφαλής. Η διαδρομή πάνω στον παγετώνα Περίτο Μορένο είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως μέτριας δυσκολίας. Θα περπατήσουμε για δύο ώρες και θα δούμε ρυάκια, λιμνούλες, χαράδρες, ρέματα, απίθανους σχηματισμούς από πάγο και όλες τις αποχρώσεις που προκύπτουν από το λευκό και το μπλε… Καθοδόν οι οδηγοί θα μας εξηγούν τα πάντα για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς και για το παράξενο φαινόμενο διάσπασης των πάγων. Μετά την εξερεύνηση του παγετώνα θα περάσουμε στο υποπολικό μαγγελανικό δάσος, με τις νότιες οξιές για πικ νικ με υπέροχη θέα. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελ Καλαφάτε. Διανυκτέρευση στην Ελ Καλαφάτε.

Σημείωση: Η εμπειρία Minitrekking απευθύνεται αυστηρά σε ηλικίες από 10 έως 65 ετών. Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν άτομα με καρδιολογικές παθήσεις,
εμφύσημα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, άσθμα και πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης η εμπειρία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με κινητικά και
ψυχολογικά προβλήματα, εγκύους και άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία.

Αμέσως μετά το πρωινό μας,  θα ξεκινήσουμε με προορισμό την αργεντινή κωμόπολη Ελ Τσάλτεν. Θα έχουμε την ευκαιρία καθ’ οδόν θα απολαύσουμε πολλά υπέροχα τοπία της Παταγονίας.  Η Ελ Τσάλτεν, ιδρύθηκε μόλις το 1983 και βρίσκεται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όρους Φιτζρόι – το όρος έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του βρετανού πρωτοπόρου μετεωρολόγου (εφευρέτης των ημερήσιων δελτίων καιρού) και καπετάνιου του θρυλικού Beagle. Στο δεύτερο ταξίδι του Beagle (1831-1836) στην Παταγονία επέβαινε ως προσκεκλημένος του Φιτζρόι και ο νεαρός τότε γεωλόγος, βιολόγος και φυσιοδίφης Καρόλος Δαρβίνος. Παρότι η κωμόπολη άρχισε να εμφανίζεται στους χάρτες μετά το 2000, θεωρείται σήμερα η αργεντινική πρωτεύουσα της πεζοπορίας. Η φύση της περιοχής είναι εκπληκτική και υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια μικρά και μεγάλα τα οποία θεωρούνται φετίχ για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας. Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα η σημερινή, καθώς μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης  Αρχεντίνο όπου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχει στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε. Διανυκτέρευση στην Ελ Τσάλτεν.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει η Ελ Τσάλτεν, και μία από τις πιο συναρπαστικές στης Παταγονίας. Θα κάνουμε μια πεζοπορια στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταράκτες  Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από Κόνδορες. Είναι σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε!. Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να περούν επίσης δική μας. Επιστροφή στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου». Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκο, που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Ενδιαφέρον στην Ουσουάια είναι η τοπική χλωρίδα, καθώς και η μεγάλη ποικιλία των πουλιών και των ψαριών που αφθονούν στις λίμνες και στα ποτάμια του δρυμού. Η απογευματινή μας κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle, που σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου με το οποίο το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού, θα ολοκληρώσει τις εικόνες μας από το υπέροχο αυτό ταξίδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο με προορισμό το Μπουένος Άιρες, την ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Αργεντινής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για ξεκούραση και μια χαλαρή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε την βόλτα σας στην πόλη. Το check out από το ξενοδοχείο είναι στις 12 μ.μ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την απογευματινή πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στην Αθήνα.

H Μεγάλη Παταγονία με το νησί Τσιλοέ (Χιλή) και το ανεξερεύνητο πάρκο Ελ Τσαλτέν (Αργεντινή) | Χριστούγεννα 2021

5590Δίκλινομονόκλινο 6780 €
 • 18 Ημέρες
 • Ξενοδοχεία 4*sup., 5* – τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*. Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας στο Μπουένος Άιρες που είναι μόνο με πρωινό)

Πτήσεις
Air France

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
22/12  Αθήνα – Παρίσι 14.35 17.10
22/12  Παρίσι – Μπουένος Άιρες 23.40 09.20+1
07/01  Μπουένος Άιρες– Παρίσι 14.30 07.40+1
08/01  Παρίσι – Αθήνα 09.25 13.40

Σημειώσεις

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Απαραίτητα για το ταξίδι

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

 • Ξενοδοχεία 4*sup., 5* – τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας στο Μπουένος Άιρες που είναι μόνο με πρωινό). Το δείπνο στις 24/12 είναι κανονικό και όχι εορταστικό. Στις 31/12 εορταστικό δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο της Αργεντινής.

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Επίσκεψη και διαμονή στη Χιλιανή Παταγονία (Πούντα Αρένας, Τσιλοέ, Τόρρες Ντελ Πάινε)

 • Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων στην Κεντρική Παταγονία

 • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε

 • Εκδρομή στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής

 • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle

 • Εκδρομή στο Νησί Μαγκνταλένα με τους πιγκουίνους

 • Τοπικός ξεναγός

 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ταξιδιωτικός Οδηγός στα Ελληνικά

 • ΔΩΡΕΑΝ αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια  με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει. Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις .

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €.

 • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

image_pdfimage_print