Η Ωκεανία είναι μια τεράστια, αυθαίρετα ορισμένη έκταση του κόσμου όπου τα έθνη συνδέονται μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού – αντί για χερσαία σύνορα. Εδώ βρίσκονται όμορφες λευκές παραλίες, κοκκοφοίνικες που λικνίζονται στον άνεμο, όμορφοι κοραλλιογενείς ύφαλοι και ηφαιστειακά νησιά που ξεπροβάλλουν από τον γαλάζιο ωκεανό. Από τα διαφορετικά έθνη της Ωκεανίας άλλες έχουν ορισμένες από τις πλέον διεθνείς πόλεις του κόσμου, και άλλες ορισμένα από τα πλέον απομακρυσμένα χωριά.

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Παπούα-Νέα Γουινέα είναι οι μεγαλύτερες χώρες της ηπείρου με τις δύο πρώτες να αποτελούν και τους περισσότερο επισκέψιμους προορισμούς. Η Ωκεανία περιλαμβάνει επίσης το αχανές νησιωτικό έθνος Πολυνησία προς την άπω ανατολή, τη Μελανησία στη Δύση και τη Μικρονησία στα βόρεια.

Oceania regions map.png

Αυστραλία
Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Ωκεανίας.
Νέα Ζηλανδία
Μείζων προορισμός, η δεύτερη χώρα στην Αυστραλία σε μέγεθος. Καλά αναπτυγμένες τουριστικές εγκαταστάσεις. Τεχνικά αποτελεί τμήμα της Πολυνησίας, καθώς οι αυτόχθονες Μαορί λαοί είναι Πολυνήσιοι.
Παπούα Νέα Γουινέα
Τροπικό δάσος της βροχής, μεγαλειώδες τοπίο και πολιτισμός. Περιπετειώδης, σπάνια επισκέψιμος ταξιδιωτικός προορισμός.
Πολυνησία
Κανένα άλλο όνομα σε αυτή την ήπειρο δεν παράγει τέτοιες φαντασιώσεις για τον παράδεισο. Παραδείσια νησιά που απλώνονται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων στον απομακρυσμένο Νότιο Ειρηνικό.
Μελανησία
Συνδέεται στενά με την εθνο-πολιτιστική κατασκευή της Παπούα-Νέα Γουινέα. Η Μελανησία είναι το επίκεντρο τουριστικού ενδιαφέροντος για τον πάντα δημοφιλή προορισμό των νησιών Φίτζι.
Μικρονησία
Τα μικροσκοπικά νησιά της Μικρονησίας βόρεια του Ισημερινού έχουν μικρότερη τουριστική ανάπτυξη από τα άλλα νησιά. Εάν αναζητάτε έναν πραγματικά όμορφο προορισμό, επισκεφεθείτε το Παλάου.