Η μυστηριώδης Ασία αποτελεί το μέρος όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Γης. Η πολυπληθής ήπειρος χαρακτηρίζεται από τον μακραίωνο και ποικιλόμορφο πολιτισμό των κρατών της, τις ιδιαίτερες κουλτούρες, τις αμέτρητες γλώσσες και τοπικές διαλέκτους, τις δεκάδες θρησκείες και τον πολυμορφισμό των εδαφών της.

Μία τόσο απέραντη και εξωτική ήπειρος σίγουρα συναρπάζει τον υποψήφιο ταξιδιώτη, προσφέροντάς του αναρίθμητες επιλογές και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Αποτελεί όνειρο ζωής και ταξιδιωτικό αυτοσκοπό πολλών από εσάς: και εδώ ερχόμαστε εμείς, οι επαγγελματίες ταξιδευτές στις δικές σας επιθυμίες.

Η Ασία είναι υπερβολικά μεγάλη και πολύμορφη για να την εξετάσει κανείς ως ένα ενιαίο «προορισμό». Ακόμη και ο καθορισμός των συνόρων αυτής της ηπείρου είναι δύσκολη υπόθεση -από τα βουνά γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα στη Δύση, ως τις αχανείς χιονισμένες πεδιάδες της Σιβηρίας στην Ανατολή, υπάρχουν περισσότερα άτομα και πόλεις της Ασίας παρά έξω από αυτήν. Το υψηλότερο σημείο της Ασίας και του κόσμου είναι το όρος Έβερεστ, κατά μήκος των συνόρων του Θιβέτ (Κίνα) και του Νεπάλ, που υψώνεται 8.848 μ (29,028 ft) επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο μεγαλύτερος ποταμός της Ασίας είναι ο Γιανγκτσέ, που διατρέχει 6.300 km (3,915 m) την Κίνα από το Οροπέδιο του Θιβέτ έως τη Σαγκάη. Η μεγαλύτερη λίμνη, η Κασπία Θάλασσα έχει έκταση 386.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα (149,200 τετραγωνικά m και περιβάλλεται από αρκετές εθνότητες της Κεντρικής Ασίας. Η ήπειρος οριοθετείται από τον Ειρηνικό Ωκεανό ανατολικά, την Αυστραλία νοτιοανατολικά, και τον Ινδικό Ωκεανό νότια. Βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα νοτιοδυτικά, συνορεύει με την Ευρώπη και τα Ουράλια δυτικά, και από τον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια.

Οι ταξιδιωτικές επιλογές ποικίλουν ευρέως, από τα ερείπια της ερήμου και τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Μέσης Ανατολής, έως τα υπέροχα αρχαία μνημεία στη Νότια Ασία, και από τις παραλίες με τα μπάνγκαλόυς και τις πεζοπορίες στη ζούγκλα της Νοτιοανατολικής Ασίας με τις μεγα-πόλεις και πρωτεύουσες της τεχνολογίας της Ανατολικής Ασίας. Σε κάθε περίσταση, η Ασία προσφέρει πλουσιότατες ταξιδιωτικές επιλογές διαθέσιμες και για τους πιο μανιώδεις περιηγητές. Από τη μία, υπάρχουν υπερσύγχρονες χώρες/εδάφη όπως η Ιαπωνία και οι ανατολικο-ασιατικές τίγρεις, δηλαδή η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊβάν και και η Νότια Κορέα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το Αφγανιστάν, το Λάος και το Ανατολικό Τιμόρ, εξαιρετικά φτωχές χώρες, όπου άνθρωποι αγωνίζονται ακόμα και για μερικούς κόκκους ρυζιού κάθε μέρα. Φυσικά, υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα οι αναδυόμενες υπερδυνάμεις Κίνα και Ινδία, με τις δικές τους εσωτερικές αντιθέσεις, αλλά και τους υπέροχους προορισμούς με μακρά πολιτισμική ιστορία. Η Ταϊλάνδη είναι επίσης ιδιαίτερος πόλος έλξης για ταξιδιώτες, με υψηλή γαστρονομία, τροπικό κλίμα, συναρπαστικό πολιτισμό και μεγάλες παραλίες.

Περιοχές

Κεντρική Ασία (ΑφγανιστάνΚαζακστάνΚιργιζίαΤατζικιστάνΤουρκμενιστάνΟυζμπεκιστάν)
Ανατολική Ασία (Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ & Μακάο), ΙαπωνίαΜογγολίαΒόρεια ΚορέαΝότια ΚορέαΤαϊβάν)
Μέση Ανατολή (ΜπαχρέινΙράνΙράκΙσραήλΙορδανίαΚουβέιτΛίβανοςΟμάνΠαλαιστίνηΚατάρΣαουδική ΑραβίαΣυρίαΤουρκίαΗνωμένα Αραβικά ΕμιράταΥεμένη)
Ρωσία και Καύκασος (ΑζερμπαϊτζάνΑρμενίαΓεωργίαΡωσία)
Η Ρωσία συνιστά ένα μεγάλο τμήμα της Ασίας, μια τεράστια χώρα με αχανείς έρημες εκτάσεις, ενώ αντίθετα ο Καύκασος αν και ταξιδιωτικά δύσκολη περιοχή είναι πυκνοκατοικημένος και με ανθρώπους φιλικούς.
Νότια Ασία (ΜπανγκλαντέςΜπουτάνΙνδίαΜαλδίβεςΝεπάλΠακιστάνΣρι Λάνκα)
Νοτιοανατολική Ασία (ΜπρουνέιΚαμπότζηΑνατολικό ΤιμόρΙνδονησίαΛάοςΜαλαισίαΜυανμάρ (Βιρμανία), ΦιλιππίνεςΣιγκαπούρηΤαϊλάνδηΒιετνάμ)