Project Description

Υπέρ-Μογγολικός Σιδηρόδρομος: Ένα ταξίδι μύθος

17 ΜΕΡΕΣ

Το Holiday Center, σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), οργάνωσε το καλοκαίρι του 2019 ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια στον κόσμο.

Ταξιδέψαμε στη μακρύτερη συνεχόμενη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, που συνδέει την ευρωπαϊκή Ρωσία με τις επαρχίες της Άπω Ανατολής, της Μογγολίας και της Κίνας.

Με αφετηρία την Αγία Πετρούπολη, συνεχίσαμε για το Ιρκούτσκ και  τη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, τη Βαϊκάλη. Από εκεί με το τρένο, μέσα από την τάιγκα της Σιβηρίας, διασχίσαμε  τις απέραντες στέπες της Μογγολίας και θα καταλήξαμε στο αυτοκρατορικό Πεκίνο.

Ένα ρομαντικό ταξίδι, όνειρο ζωής για πολλούς ταξιδευτές.

Πρόγραμμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο το βράδυ στις 21/7 και πτήση για την Αγια Πετρούπολη (22/7) μέσω Μόσχας.
Γεύματα: Κανένα.

Άφιξη το πρωί στην Αγια Πετρούπολη και μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη περιήγηση μας στην για να προσανατολιστούμε καλύτερα και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της. Ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει κατά μήκος των κεντρικών δρόμων για να δούμε την ποικιλία των αρχιτεκτονικών μορφών από το αυστηρό και συγκρατημένο σοβιετικό στυλ στο πλούσια διακοσμημένο Ρώσικο μπαρόκ, κομψό αυτοκρατορικό, συναρπαστικό Art Nouveau, ακόμη και ψευδό-κινέζικo και Αραβικό (Moorish). Θα περάσουμε από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως ο χριστιανικός ναός του Χυμένου Αίματος, που χτίστηκε στο σημείο όπου ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ τραυματίστηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1881 και το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου του 1706. Μεταφορά στο ξενοδοχείο το μεσημέρι. Τo απόγευμα ακολουθεί χορευτικό σόου φολκλόρ. Γεύματα: Πρωινό. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Επίσκεψη στο Ερμιτάζ που αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Ύστερα θα επισκεφθούμε το Πέτερχοφ είναι το βασιλικό ανάκτορο, που οικοδομήθηκε από τον τσάρο της Ρωσίας Πέτρο Α΄ τον Μεγάλο, ως θερινή κατοικία του, στο προάστιο Πέτερχοφ, 30 km δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Γνωστό και σαν «Ρωσικές Βερσαλλίες» αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού οράματος του Μεγάλου Πέτρου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση αργά το απόγευμα για το Ιρκούτσκ. Γεύματα: Πρωινό, Δείπνο. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

Άφιξη στο Ιρκούτσκ το πρωί (11:50). Μεταφορά από το σταθμό οδικώς για μια ώρα ακολουθώντας την διαδρομή του ποταμού Angara μέχρι το χωριό του Listvyanka, εκεί όπου ο ποταμός συναντά την όμορφη λίμνη Βαϊκάλη. Η λίμνη είναι μία από τις βαθύτερες στον κόσμο με 1642μ και έχει εξαιρετικά καθαρό νερό. Μόλις τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, στην καρδιά του χωριού, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας περπατώντας συμπεριλαμβάνοντας την όμορφη εκκλησία και το Λιμνολογικό Μουσείο και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την τοπική ψαραγορά.
Γεύματα: Μεσημεριανό. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Από την αποβάθρα της Listvyanka θα πάρουμε το φέρι για 10 λεπτά μέχρι το κοντινό λιμάνι Βαϊκάλ. Από εδώ θα επιβιβαστούμε στην παλιά σιδηροδρομική διαδρομή με την ατμομηχανή μέχρι το Ιρκούτσκ με αρκετές στάσεις σε ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος. Άφιξη στο Ιρκούτσκ αργά το απόγευμα και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

Πρωινή ξενάγηση στο Ιρκούτσκ. Θεωρείται η σύγχρονη πολιτιστική πρωτεύουσα της Σιβηρίας, φημίζεται για την παραδοσιακή ξύλινη αρχιτεκτονική και συμπληρώνεται από μια ζωντανή αγορά με πολυσύχναστα καφέ και εστιατόρια. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με τα πόδια και το λεωφορείο στην πόλη του Ιρκούτσκ, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιστορικών μνημείων όπως το μνημείο πεσόντων, μερικές από τις όμορφες εκκλησίες κατά μήκος του ποταμού Angara, τους κύριους δρόμους του κέντρου της πόλης και το άγαλμα του Αλεξάνδρου ΙΙΙ – τον τσάρο που κατασκεύασε την μεγάλη σιβηρική σιδηροδρομική γραμμή. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Taltsy, το ανοιχτό Μουσείο ξύλινης αρχιτεκτονικής και εθνογραφίας που επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν στην καθημερινή ζωή και τον πολιτισμό των κατοίκων της Σιβηρίας από τους προηγούμενους αιώνες. Μεταφορά αργά το απόγευμα στον σταθμό του τρένου. Αναχώρηση με το τρένο για το Ουλάν Ουντέ αργά το απόγευμα.
Γεύματα: Πρωινό & Μεσημεριανό. Διανυκτέρευση στο τρένο

Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ουλάν Ουντέ, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας Buryatia. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και πρωινό. Λόγω της εγγύτητάς του προς τη Μογγολία έχει παραδοσιακή σημασία σαν εμπορικό σταυροδρόμι μεταξύ Ρωσίας, Μογγολίας και Κίνας. Φημίζεται για το γεγονός ότι έχει το μεγαλύτερο κεφάλι του Λένιν στον κόσμο μαζί με άλλα αξιοθέατα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και πρωινό πριν ξεκινήσουμε την περιήγηση μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Ivolginski Datsan, που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί κέντρο βουδισμού στη Ρωσία και έχει μια μοναδική βουδιστική βιβλιοθήκη. Θα συνεχίσουμε στο χωριό του «Παλαιού Θεού». Οι άνθρωποι εδώ χωρίστηκαν από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1666 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις και έτσι άσκησαν μια μορφή θρησκείας που σταμάτησε σε μεγάλο μέρος της Ρωσίας εκείνη την εποχή. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία τους και ένα μικρό μουσείο πριν από το μεσημεριανό γεύμα σε ένα τοπικό σπίτι και ελεύθερο χρόνο πριν επιστρέψουμε στο Ουλάν Ουντέ. Γεύματα: Πρωινό και Μεσημεριανό. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

Αρχικά, θα επισκεφθούμε το Atsagatski Datsan που χρονολογείται από το 1825. Αυτό ήταν ένα μοναστήρι διδασκαλίας, καθώς και ένα κέντρο για την Θιβετιανή Ιατρική. Συνεχίστε στο κοντινό χωριό που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και διατηρεί ακόμα τις παραδόσεις και τα έθιμα των Buryats. Μεταφορά το μεσημέρι στο σταθμό για να πάρουμε το τρένο για την πρωτεύουσα της Μογγολίας Ulaanbaatar με κατεύθυνση τα σύνορα Ρωσίας-Μογγολίας. Θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στους ανθρώπους με πολλά περισσότερα ασιατικά πρόσωπα καθώς περνάμε από το Buriatia που έχει ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς με τη Μογγολία. Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο και όμορφο τμήμα του ταξιδιού με μια μίξη της παλιάς ασιατικής κουλτούρας που υπήρχε ποτέ. Θα φτάσουμε στα σύνορα Ρωσίας-Μογγολίας στο Naushki. Εδώ θα υπάρξουν οι απαραίτητοι τελωνειακοί και συνοριακοί έλεγχοι για τις διαδικασίες εισόδου. Γεύματα: Πρωινό. Διανυκτέρευση στο τρένο

Νωρίς το πρωί η άφιξη στο Ουλάνμπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός που είναι για πολλούς το αποκορύφωμα του ταξιδιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για πρωινό πριν ξεκινήσουμε για την περιήγηση μας στην πόλη. Το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας και την κεντρική εντυπωσιακή πλατεία Sukhbaatar. Το απόγευμα σόου φοκλόρ. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό και Δείπνο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Πριν ξεκινήσουμε για το καμπ με τις γιούρτες, θα πάρουμε πρωινό. Εδώ ζει το ένα τρίτο περίπου του συνόλου του πληθυσμού και η πόλη έχει βιώσει μια μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια. Θα συνεχίσουμε οδικώς προς το καμπ με τις γιούρτες. Θα απολαύσουμε την στέπα και θα χαλαρώσουμε. Θα υπάρξουν και προαιρετικές δραστηριότητες. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό και Δείπνο. Διανυκτέρευση στο κάμπ σε γιούρτες.

Σήμερα θα περάσουμε ολόκληρη τη μέρα εξερευνώντας την περιοχή της στέπας. Στον δρόμο μας θα δούμε το τεράστιο άγαλμα του Τζένγκις Χαν με ύψος 40 μέτρα, το πάρκο του 13ου αιώνα και το καταφύγιο άγριας ζωής Gun Galuut. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό και Δείπνο. Διανυκτέρευση στο κάμπ σε γιούρτες.

Μετά το πρωινό μεταφορά και ξενάγηση στην πρωτεύουσα την Μογγολίας Ουλάνμπατορ. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Gandan, και άλλα σοβιετικά μνημεία στον λόφο Zaisan. Αργά το απόγευμα μετά το δείπνο μας, μεταφορά στο σταθμό για να πάρουμε το τρένο για την Σάινσχαντ εκεί όπου θα ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας στην ανατολική έρημο Γκόμπι. Θα παρακολουθήσουμε από το τρένο την αλλαγή του τοπίου όπου οι στέπες δίνουν σταδιακά την θέση τους στην άγονη και αφιλόξενη έρημο Γκόμπι. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό και Δείπνο. Διανυκτέρευση στο τρένο.

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Σάινσχαντ στην επαρχία της ανατολικής Γκόμπι. Σήμερα θα κάνουμε μια περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία αυτής της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του απομακρυσμένου μοναστηριού Khamariin Khiid, ενός σημαντικού κέντρου της βουδιστικής “κόκκινης σέχτας” και κατοικία του Dulduityn Danzanravjaa του γνωστού “Τρομερού Ευγενικού Άγιου της Γκόμπι”. Θα προχωρήσουμε στην βραχώδη έρημο σε μια περιοχή γνωστή σαν τους “μικρούς αμμώδεις αμμόλοφους”. Επίσης, θα επισκεφθούμε το δάσος Gobi Saxaul, ένα μοναδικό οικολογικό σύστημα που επιβιώνει σε αυτό το σκληρό περιβάλλον. Θα συναντήσουμε νομάδες βοσκούς με καμήλες και θα μάθουμε πώς ζουν σε ένα μέρος του κόσμου όπου λίγοι θα πίστευαν ότι είναι δυνατόν να επιβιώσουν. θα επισκεφθούμε τον “Πεθαμένο Κόσμο” – μια περιοχή με μικρές σπηλιές όπου οι διάφοροι βουδιστές Λάμα χρησιμοποιούσαν για μεγάλες περιόδους διαλογισμού. Θα ανακαλύψουμε επίσης μια περιοχή φημισμένη για απολιθώματα δεινοσαύρων και απολιθωμένα ξύλο μεταξύ των βράχων. Επιστροφή στο κάμπ για να απολαύσουμε τη σιωπή και τον έναστρο ουρανό της ερήμου. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό και Δείπνο. Διανυκτέρευση στο κάμπ σε γιούρτες.

Ελεύθερος χρόνος το πρωί στο καμπ. Προαιρετικά μπορούμε να κανονίσουμε μια βόλτα με καμήλες στην έρημο. Μετά το μεσημεριανό θα επιστρέψουμε στην Σάινσχαντ για να επισκεφτούμε το τοπικό μουσείο πριν πάρουμε το τρένο για το Πεκίνο. Βραδινή άφιξη στα σύνορα Μογγολίας-Κίνας στο Ζαμίν-Ουντέ. Εδώ θα υπάρξουν οι απαραίτητοι τελωνειακοί και συνοριακοί έλεγχοι για τις διαδικασίες εισόδου. Θα κάνουμε μια μεγαλύτερη στάση στην κινέζικη πλευρά, όπου τα βαγόνια θα ανέβουν (μαζί με εμάς πάνω σε αυτά) στα νέα φορεία για να ταιριάζουν στις στενότερες κινέζικες γραμμές. Μια μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό. Διανυκτέρευση στο τρένο.

Σήμερα θα διασχίσουμε με το τρένο την «εσωτερική Μογγολία» στην πλευρά της Κίνας πριν από μια σειρά από σήραγγες να μας οδηγήσουν μέσα από τα βουνά που προστατεύουν το Πεκίνο. Άφιξη το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Κίνας. Μια πόλη που τα έχει όλα – ιστορία, αυτοκρατορική μεγαλειότητα, σύγχρονα αριστουργήματα, νόστιμη κουζίνα και ζωντανή τοπική κουλτούρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξενάγηση στην τεράστια πλατεία Τιενανμέν, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης στον κόσμο εκεί που βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μάο και το Μνημείο των Λαϊκών Ηρώων. Στα βόρεια της πλατείας βρίσκεται το εξίσου εκτεταμένο συγκρότημα της «Απαγορευμένης Πόλης». Θα περπατήσουμε τον κεντρικό άξονα από το Νότο προς τον Βορρά για να θαυμάσουμε το μεγαλείο των σημαντικότερων ιστορικών κτισμάτων. Ακριβώς βόρεια της «Απαγορευμένης Πόλης» βρίσκεται το πάρκο Jingshan πάνω στο λόφο “Coal Hill” με πανέμορφη θεά από ψηλά στην Απαγορευμένη Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Γεύματα : Δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Επίσκεψη στο σινικό τείχος για να περπατήσουμε ένα μέρος των τειχών.
Γεύματα: Πρωινό & Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.
Γεύματα: Πρωινό στο ξενοδοχείο

ΥΠΕΡ - ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
21 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2019

3560
 • Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο, σε δίκλινο για μέλη του ΠΟΑ
  Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο, σε δίκλινο για μη μέλη του ΠΟΑ: 3610€
  Επιβάρυνση μονόκλινου +490€
 • 17 Ημέρες
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία στις πόλεις και κάμπ με γιούρτες
 • Διαμονή στο τρένο σε 4κλινες κουκέτες
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Είναι ένα συναρπαστικό αλλά δύσκολο και πολύπλοκο ταξίδι με πιθανά απρόοπτα που απαιτεί μεγάλη υπομονή και συνέπεια. Δύσκολες διαδρομές, διαμονή σε τετράκλινες κουκέτες στο τρένο και σε κάμπ με γιούρτες με κοινές τουαλέτες, πιεσμένες ημέρες με ολοήμερα προγράμματα. Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία και ομαδικότητα.
Εάν κάποιος δεν διαθέτει  τα παραπάνω  δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο – μεγάλο ταξίδι. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση μόνο με τον αρχηγό του ταξιδιού.
Μόνο τότε η συμμετοχή του  θα θεωρείται έγκυρη και η προκαταβολή του θα γίνεται αποδεκτή.
Τα διαβατήρια σας θα χρειαστεί να βρίσκονται στο πρακτορείο από τις 10 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου για να βγουν οι απαραίτητες βίζες των τριών χωρών Ρωσίας, Μογγολίας και Κίνας. Το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την επιστροφή.
Εάν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019 δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων, που ορίζεται σε 20 άτομα, το ταξίδι ακυρώνεται και η προκαταβολή επιστρέφεται στο ακέραιο. Σε περίπτωση ακύρωσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία από τον συμμετέχοντα η προκαταβολή θα επιστραφεί μόνο εάν βρεθεί αντικαταστάτης.
Με την προκαταβολή απαιτείται η προσκόμιση αντίγραφου διαβατηρίου ή ταυτότητας νέου τύπου (λατινικά) με διάρκεια 6μηνης ισχύς μετά την επιστροφή μας.
Το τελικό και επικαιροποιημένο πρόγραμμα με αναλυτικά δρομολόγια τρένων θα οριστικοποιηθεί και θα αποσταλεί 20 μέρες πριν την αναχώρηση.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία στις πόλεις και κάμπ με γιούρτες
 • Διαμονή στο τρένο σε 4κλινες κουκέτες
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι & Επιβάρυνση καυσίμων, Ταξιδιωτική ασφάλεια, Βίζα Ρωσίας, Μογγολίας & Κίνας, Είσοδοι σε Μουσεία και Αξιοθέατα κατ’ άτομο 720€
 • Βίζα Ρωσίας, Μογγολίας, Κίνας, Είσοδοι σε Μουσεία και Αξιοθέατα
 • Ποτά & Γεύματα που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

ΠΤΗΣΕΙΣ
Aeroflot Airlines

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
SU 2113  22/07/19 Αθήνα – Μόσχα 00:35 04:20
SU 002 22/07/19 Μόσχα – Αγ. Πετρούπολη 06:05 07:25
SU 031   23/07/19 Αγ. Πετρούπολη – Μόσχα 22:50 00:10
SU 1562  24/07/19 Μόσχα – Ιρκούτσκ 01:10 11:50
SU 205 06/08/19 Πεκίνο – Μόσχα 11:40 14:55
SU 2112 06/08/19 Μόσχα – Αθήνα 18:40 22:40
image_pdfimage_print