Project Description

Σενεγάλη – μια νύχτα στην έρημο κάτω από τα αστέρια | Χριστούγεννα 2021

24/12

Μια περιήγηση στην πανέμορφη χώρα της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Σενεγάλη, που θα μας παρασύρει από την πρωτεύουσαΝτακάρστο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας, το Σάλι. Και ύστερα θα απολαύσουμε τη μοναδικής φυσικής ομορφιάς Τουμπακούτακαι θα επισκεφτούμε την παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Σεν Λούι, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας, καθώς και το «Langue de Barbarie», ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο. Και από εκεί κατευθυνόμαστε στην περίφημηΛακ Ρέτμπα, τη Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση και καταλήγουμε στο Ντακάρ με τοΝησί Γκορέ, έναν Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι εμπειρίες στο ταξίδι αυτό συμπληρώνονται με τη διαμονή στην έρημο της Σενεγάλης. Το ταξίδι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης της μίας διανυκτέρευσης στην Τουμπακούτα με εκδρομή και διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα Μπανγιούλ της Γκάμπιας,μιας χώρας που απλώνεται γύρω από τον ομώνυμο ποταμό, μια λωρίδα γης 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται χωμένη μέσα στη Σενεγάλη

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ντακάρ.

Πρωινή άφιξη στο Ντακάρ και οδική αναχώρηση για το πανέμορφο Σάλι, που αποτελεί το κύριο παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην παραλία Mbour, όπου θα δούμε τους ψαράδες να επιστρέφουν με τις βάρκες φορτωμένες με τη «συγκομιδή» της ημέρας. Διανυκτέρευση

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Πάρκο Μπάντια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι και να δούμε διάφορα είδη ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως αντιλόπες, γαζέλες, μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, κροκόδειλους, ζέβρες, νεροβούβαλους, στρουθοκαμήλους κ.ά., καθώς και πολλά είδη πουλιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τουμπακούτα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Γκάμπια. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε στις πιρόγες για μια πλωτή βόλτα στον ποταμό Σαλούμ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα μικρά νησάκια με την πυκνή βλάστηση, όπου θα θαυμάσουμε εκατοντάδες πουλιά. Θα δούμε μαϊμούδες, γαζέλες, κροκόδειλους, ερωδιούς, πελαργούς. Η περιοχή αυτή είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη σαβάνα της Σενεγάλης και θα δούμε πολλά χωριά της υπαίθρου. Είχατε ποτέ την εμπειρία να κάνετε μια βόλτα με καμήλα σε μια πραγματική έρημο και όχι απλά στις παρυφές μιας πόλης της βόρειας Αφρικής; Με το ταξίδι αυτό θα τη ζήσετε! Θα κάνουμε βόλτα στην κορυφή των αμμόλοφων και θα ρεμβάσουμε τη θέα από τις ακτές του Ατλαντικού.  Θα περάσουμε τη νύχτα σε άνετες σκηνές και θα νιώσουμε σαν νομάδες παρατηρώντας το φεγγάρι ή τα αστέρια. Δείπνο και στη συνέχεια κατασκήνωση φωτιάς με τραγούδι και χορό. Αυτό το δείπνο δεν θα είναι συνηθισμένο. Έχουμε οργανώσει κάτι διαφορετικό που θα θυμάστε.  Διανυκτέρευση.

Συνεχίζουμε με προορισμό μας το Langue de Barbarie, ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, ένας συνδυασμός από αιωνόβια δάση, ποτάμια και αμμόλοφους. Πρόκειται επίσης για ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια πουλιών στον κόσμο και ως εκ τούτου (αν είμαστε τυχεροί) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλη ποικιλία από προστατευόμενα είδη τους κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με τις πιρόγες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σαιντ Λούι για να είμαστε στην ώρα μας ώστε να δούμε την επιστροφή των ψαράδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σεν Λούι. Διανυκτέρευση.

Σήμερα θα γνωρίσουμε το Σεν Λούι, την  παλιά πρωτεύουσα της χώρας, ένα ζωντανό μουσείο της αποικιοκρατίας και ταυτόχρονα η πόλη των εθνικών πάρκων. Μια ιδιώτυπη ξενάγηση με άμαζα στην νωχελική πόλη του βορρά της Σενεγάλης στα σύνορα με τη Μαυριτανία. θα περάσουμε την περίφημη γέφυρα Φέιντερμπ -το σήμα κατατεθέν της πόλης- και θα δούμε πολλά κτίρια αποικιακού ρυθμού που φανερώνουν την παρουσία των Γάλλων στη χώρα, όπως την Καθολική εκκλησία, το παλιό Κυβερνείο και το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Post», στο οποίο κατέλυαν τα πληρώματα των αεροπλάνων με την αλληλογραφία πριν διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πρωινή αναχώρηση για τη Λακ Ρέτμπα ή Ροζ Λίμνη, που περιτριγυρίζεται από χρυσούς αμμόλοφους και αφρικανική βλάστηση. Είναι περίφημη για το ροζ χρώμα που παίρνει από το φως του ήλιου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ορυκτών στο νερό. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή, αφού ο τερματισμός του Ράλι Παρίσι – Ντακάρ γινόταν μέχρι πρόσφατα εδώ. Βόλτα με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα γύρω από τη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ντόπιους να μαζεύουν αλάτι μέσα από αυτήν. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και την πιο διάσημη πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για το νησί Γκορέ, την διαβόητη αφετηρία του εμπορίου των σκλάβων κατά την εποχή που ακολούθησε την ανακάλυψη της Νέας Ηπείρου, της Αμερικής. Μνημείο σήμερα της Ανθρωπότητας, μα κυρίως μνημείο μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Από εδώ οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και κυρίως οι Άγγλοι δουλέμποροι μετέφεραν καραβάνια ιθαγενών στην Αμερική και τους πωλούσαν σε μεγαλοϊδιοκτήτες για να τους εκμεταλλευτούν στις φυτείες καφέ, ζάχαρης, βαμβακιού καθώς και στα ορυχεία. Από τις αρχές του 16ου έως το τέλος του 19ου αι. πολλά εκατομμύρια Αφρικανών πέρασαν τον ωκεανό κάτω από άθλιες συνθήκες και έγιναν το καύσιμο που έδωσε κίνηση στο παραγωγικό σύστημα. Στο νησί Γκορέ αρκετές από τις επιβλητικές επαύλεις των δουλεμπόρων έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό. Θα επισκεφτούμε το «Σπίτι των Σκλάβων», όπου συνωστίζονταν οι σκλάβοι πριν πάρουν το σκληρό δρόμο για το Νέο Κόσμο και το Μουσείο Ιστορίας της Σενεγάλης, που στεγάζεται στο κτίριο των πρώην φυλακών. Το 1978 το Νησί Γκορέ χαρακτηρίστηκε Τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ντακάρ για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Το Ντακάρ, που θεωρείται από πολλούς «το Παρίσι της Δυτικής Αφρικής», ήταν μέχρι το 1957 μια ασήμαντη κωμόπολη, η οποία αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά την ανεξαρτησία της χώρας και την ανακήρυξή του σε πρωτεύουσα. Κατά τη σημερινή περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα κτίρια της διοίκησης με το Προεδρικό Μέγαρο και τις τοπικές αγορές, όπου θα ανακαλύψουμε την καθημερινότητα της αφρικάνικης ζωής.Ημέρα επιστροφής σήμερα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ
24/12 3* sup. & 4* 1499 € 1969 €         810 €

Πτήσεις
Turkish Airlines

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
24/12 Αθήνα – Κων/πολη 21.35 00.10
25/12  Κων/πολη  –  Ντακάρ 01.45  08.05
01/01  Ντακάρ – Κων/πολη 21.05 06.55
02/01  Κων/πολη – Αθήνα 08.10 08.35

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης

 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* sup. και 4* (από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Εκτός από την πρωτεύουσα Ντακάρ και το τουριστικό θέρετρο
  Σάλι, στην υπόλοιπη χώρα η τουριστική υποδομή δεν είναι αναπτυγμένη)

 • Μια διανυκτέρευση σε άνετες σκηνές στην έρημο με προσωπικό μπάνιο

 • Ημιδιατροφή καθημερινά

 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι, βαρκάδες, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα άξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

 • Τοπικός ξεναγός

 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας

 • ΔΩΡΕΑΝ αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια , με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει. Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις.

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Σημείωση:

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Σημείωση:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ
• Για την είσοδο στην ΓΚΑΜΠΙΑ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού.
• Για την είσοδο στη ΣΕΝΕΓΑΛΗ συνιστάται να έχει γίνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, χωρίς να είναι απαραίτητο. Όμως, αν το ταξιδιώτης ταξιδέψει από την Γκάμπια στη Σενεγάλη, τότε καθίσταται υποχρεωτικό.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης
  ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 810

 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Απαραίτητα για το ταξίδι

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

image_pdfimage_print