Project Description

14/15ήμερη κρουαζιέρα «Ισλανδία, Σκωτία, Γερμανία»  

με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Mediterranea

Μοναδική Αναχώρηση: 24 Ιουλίου 2019

Πρόγραμμα

24 Ιουλίου: Άμστερνταμ, Ολλανδία          

                                              –                                              Αναχώρηση: 17.00

Συγκέντρωση στις 06:30 πμ. στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με το συνοδό του γραφείου μας και αναχώρηση για Άμστερνταμ με απευθείας πτήση της Aegean. Άφιξη στo Άμστερνταμ στις 11:10 πμ. Μετά την παραλαβή των αποσκευών μας, μεταφορά στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Mediterranea. Το λιμάνι του Άμστερνταμ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά λιμάνια της Ευρώπης. Η βιομηχανική του όψη το μετατρέπει σε ένα μυστηριώδες υπερθέαμα. Η πόλη αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ολλανδίας. Είναι ένα «ανοιχτό μουσείο», με υπέροχα κανάλια, γέφυρες, ατελείωτους πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους.

 

25 Ιουλίου: Εν πλω         

26 Ιουλίου: Λέργουικ, Βόρειος Σκωτία

Άφιξη: 08.00                      Αναχώρηση: 18.00

To Λέργουικ είναι η πρωτεύουσα του Αρχιπελάγους των Βρετανικών Νησιών Σέτλαντ, που υπάγονται στη Σκωτία, αριθμούν 100 νησιά εκ των οποίων μόνο 16 είναι κατοικημένα. Η πόλη βρίσκεται στην ανατολική ακτή του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα τον 17ο αιώνα, μέσω της αλιείας ρέγγας, από Ολλανδούς ψαράδες. Τα νησιά φημίζονται για τα είδη λαϊκής τέχνης, όπως πλεκτά και μάλλινα υφαντά, δαντελωτές εσάρπες και εκλεκτά κοσμήματα.

27 Ιουλίου: Εν πλω

28 Ιουλίου: Σειντισφιόρουρ, Ισλανδία    

 Άφιξη: 08.00                      Αναχώρηση: 19.00

Το Σέιντισφιορουρ είναι ένα φιόρδ στα ανατολικά της Ισλανδίας. Ένας δρόμος που περνάει από την ορεινή διάβαση ενώνει το Σέιντισφιορουρ με την υπόλοιπη Ισλανδία. Η πόλη είναι πολύ γραφική με ξύλινα σπίτια και κτίρια. Έχει πολλά ερείπια και αξιοθέατα από προηγούμενες αποικίες. Μπορείτε να επισκευθείτε το μουσείο τηλεπικοινωνιών και το κέντρο τέχνης όπου γίνονται πολλές εκθέσεις. Επίσης έχει πολλά φυσικά ενδιαφέροντα και πολλούς καταρράκτες μέσα στην πόλη. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία στο μονοπάτι που ξεκινάει από την πόλη και περνάει κατά μήκος του ποταμού Φιαροάρα ο οποίος κυλάει μέσα από το κέντρο της πόλης.

29 Ιουλίου: Ακουρέιρι, Ισλανδία                                                                              Άφιξη: 09.00                      Αναχώρηση: 19.00

To Ακουρέιρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και χαϊδευτικά ονομάζεται “η πρωτεύουσα της Β. Ισλανδίας”, αποτελώντας το διοικητικό, εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο της περιοχής. Παράλληλα, είναι ένα γραφικό λιμάνι και αλιευτικό κέντρο, στην κορυφή του 60 χλμ. μήκους Eyjafjörður, του μακρύτερου φιόρδ της Ισλανδίας. Έχει έντονη πολιτιστική ζωή, εστιατόρια και μπαρ, ενώ θα βρείτε πολλά γραφικά εργαστήρια καλλιτεχνών και γκαλερί. Ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος είναι το μουσείο, οι εκκλησίες και ο Βοτανικός Κήπος. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να εξερευνήσετε το σεληνιακό τοπίο της ηφαιστειακής λίμνης Myvatn, με τις θερμές πηγές.

30 Ιουλίου: Ίσαφιορδ, Ισλανδία                                                                               Άφιξη: 09.00                      Αναχώρηση: 21.00

Βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής περιοχής των φιόρδ της Ισλανδίας, στο φιόρδ Skutulsfjörður. Από εδώ τα κρουαζιερόπλοια ξεκινούν για μια υπέροχη διαδρομή στον κόλπο Ísafjarðardjúp. Το όμορφο αυτό, φυσικό λιμάνι, αποτελεί σημείο εξόρμησης για πεζοπορικές & ποδηλατικές διαδρομές ή καγιάκ. Κοντά στις αποβάθρες, θα βρείτε το Ναυτικό Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα σπίτια του νησιού και φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή από εξοπλισμό & σκάφη αλιείας. Επίσης, θα συναντήσετε μερικά από τα ιστορικότερα σπίτια της Ισλανδίας, ιδιοκτησίες εμπόρων από τον 18ο αιώνα.

31 Ιουλίου: Γκρουνταρφιόρντουρ, Ισλανδία                                                      Άφιξη:  08.00                     Αναχώρηση: 20.00

Το Γκρουνταφιόρντουρ (Grundarfjörður) είναι μια μικρή πόλη στα βόρεια της χερσονήσου Snæfellsnes, στο δυτικό τμήμα της Ισλανδίας, κάπου μεταξύ θάλασσας και βουνών. Την ανακάλυψαν πρώτη, οι γάλλοι έμποροι το 1800, όπου ήρθαν και κατασκεύασαν μια εκκλησία και ένα νοσοκομείο. Η αλιεία χάρισε πλούτο στην πόλη, όπου οι κάτοικοι άρχισαν σιγά σιγά να χτίζουν όμορφες επαύλεις. Η καθαριότητά της, η παρθένα ομορφιά της και η γαλήνη που αποπνέει, την έχουν καταστήσει αγαπητή σε κάθε επισκέπτη. Είναι η μόνη πόλη που έχει επιτρέψει την κατασκευή κατοικιών στα “ξωτικά”!

01 Αυγούστου: Ρέικιαβικ, Ισλανδία                                                                        Άφιξη: 07:00                      Αναχώρηση: 19:00

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας & η “βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου” είναι μια ολοζώντανη και ελκυστική πόλη, η οποία περιβάλλεται από πανέμορφα τοπία και ξεχωρίζει για τα πάρκα της, τα πολύχρωμα σπίτια της, τις θερμές πηγές και την συναρπαστική μουσική σκηνή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νεανικό κοινό. Παρά το μικρό του πληθυσμό, το Ρέικιαβικ έχει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και καφέ, που θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στην πόλη, σίγουρα δεν θα βαρεθούν καθόλου. Το Ρέικιαβικ, ωστόσο, είναι η πύλη για τους φυσικούς θησαυρούς της Ισλανδίας, που είναι γεμάτη αντιθέσεις. Το άγονο ξηρό τοπίο εναλλάσσεται με πλούσιες κοιλάδες, οι ορμητικοί καταρράκτες με τους ήρεμους παγετώνες, οι εκτάσεις λάβας με αμμώδεις ακτογραμμές, οι θερμές πισίνες με τα γεωθερμικά spa. Δοθείσης ευκαιρίας, κάντε μια βουτιά στα ευχάριστα θερμά νερά της Γαλάζιας Λιμνοθάλασσας.

 

03 Αυγούστου: Κέρκγουολ, Σκωτία                                                                         Άφιξη: 08:00                      Αναχώρηση: 19:00

Το Κέρκγουολ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη των Ορκάδων Νήσων, στο νησί Μέινλαντ, ανοικτά της Σκωτίας. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ο Καθεδρικός του Αγίου Μάγκνους, από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια της Β. Σκωτίας, το Αρχιεπισκοπικό Ανάκτορο και το Ανάκτορο του Κόμη. Στο Κέρκγουολ μπορείτε να επισκεφθείτε δύο μουσεία, το ιστορικό μουσείο Tankerness και το Μουσείο Ασυρμάτου των Ορκάδων, που παρουσιάζει την εξέλιξη του ραδιοφώνου και των τεχνικών ηχογράφησης. Παράλληλα, στην περιήγησή σας θα παρατηρήσετε αρκετά σπίτια του 17ου και 18ου αι. και κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής. Το Κέρκουολ είναι μια πολύβουη εμπορική πόλη, με ενδιαφέρον εμπορικό κέντρο, πολλά εστιατόρια και καταστήματα για τις αγορές σας.

04 Αυγούστου: Ινβεργκόρντον, Σκωτία                                                                 Άφιξη: 08:00                      Αναχώρηση: 19:00

Το Ινβεργκόρντον είναι η πύλη προς τη Λίμνη Νες και την περιοχή των Υψιπέδων της Σκοτίας, που είναι γνωστή ως Γκρέιτ Γκλεν (μεγάλο φαράγγι). Πρόκειται για σημαντικό λιμάνι προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, που υποδέχεται περίπου 70.000 επισκέπτες ετησίως. Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, ενώ στις σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία ένα παράξενο άγνωστο υδρόβιο ον είχε θεαθεί στη Λοχ Νες. Ο θρύλος είναι ζωντανός μέχρι σήμερα και οι επισκέπτες αναζητούν να εντοπίσουν το τέρας Νέσι, – που πιστεύεται ότι κατοικεί στα ερείπια του κάστρου Ούρκουχαρτ-, στα σκούρα νερά της λίμνης.

06 Αυγούστου: Μπρεμερχάφεν, Γερμανία   

 Άφιξη: 08:00                      Αναχώρηση: 19:00

Είναι η πόλη λιμάνι στο στόμιο του ποταμού Βέσερ στη βορειοδυτική Γερμανία. Έχει αρκετά ιστορικά κτίρια όπως το Κέντρο Γερμανικής μετανάστευσης και το μουσείο Γερμανικής ναυτιλίας. Επίσης στο ιστορικό λιμάνι θα δείτε πολλά μουσειακά πλοία. Έχει πολλά μαγαζιά για τα ψώνια σας και για τη διασκέδασή σας θα βρείτε πολλά μπαρ και παμπ κοντά στο λιμάνι.

07 Αυγούστου: Άμστερνταμ, Ολλανδία        

Άφιξη: 08:00                      Αναχώρηση: –

Άφιξη στο λιμάνι του Άμστερνταμ. Μετά το πρωινό μας, αποβίβαση από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Τιμοκατάλογος

Αναλυτικός τιμοκατάλογος – Τιμές κατ’ άτομο σε ευρώ

Μοναδική αναχώρηση: 24 Ιουλίου
Κατ Περιγραφή καμπίνων Τιμή Προσφοράς Tιμή

Κανονική

Τιμή Moνόκλινου
IV Εσωτερική guarantee 2249 2349 € 3849 €
EV Εξωτερική guarantee 2549 € 2649 € 4449 €
BV Μπαλκόνι guarantee 2849 € 2949 € 4949
3ος/4ος ενήλικας στην ίδια καμπίνα με δύο ενήλικες 1599 €
Παιδιά & νέοι κάτω των 18 στην ίδια καμπίνα με δύο ενήλικες 899 €
Λιμενικά έξοδα & φόροι αεροδρομίων 380 €

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Εισιτήρια κρουαζιέρας στον τύπο καμπίνα της επιλογής σας.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Αμβούργο-Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό με την Lufthansa

 • Πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο), καθημερινά στο κρουαζιερόπλοιο (για τα Club & Samsara εστιατόρια υπάρχει χρέωση κατ’ άτομο)

 • Συμμετοχή στις διάφορες εκδηλώσεις, την καθημερινή ψυχαγωγία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του πλοίου.

 • Όλες οι μεταφορές σας από/προς αεροδρόμιο/κρουαζιερόπλοιο

 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και της κρουαζιέρας

 • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Σημείωση

 • Για την ολοκλήρωση της κράτησηςκαι σύμφωνα με τη πολιτική της εταιρίας, είναι απαραίτητο να προσκομίσετε τα πλήρη στοιχεία όλων των επιβατών όπως αυτά αναγράφονται στο (α) Διαβατήριο (α)/Ταυτότητα (ες) ανάλογα με τη κρουαζιέρα που έχετε επιλέξει (Ονοματεπώνυμο, Ημερομηνία και Τόπος Γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης και λήξης, Εκδούσα Αρχή).
 • Επιπλέονείναι απαραίτητονα αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας (Ονοματεπώνυμο και Κινητό τηλέφωνο) ενός προσώπου (συγγενικού ή φιλικού) ως Επαφή Εκτάκτου Ανάγκης.
 • Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται 45% προκαταβολή της αξίας της και εξόφληση 45 ημέρες πριν την αναχώρηση της κρουαζιέρας. Για τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 45 ημερών απαιτείται άμεση εξόφληση.
 • Η περιγραφή των λιμανιών είναι ενδεικτική και δεν αποτελεί περιγραφή εκδρομής. Ζητήστε μας τις αναλυτικές περιγραφές εκδρομών με το κόστος τους
 • Οι καμπίνες guarantee δεν έχουν συγκεκριμένο αριθμό και κατηγορία. Ο αριθμός και η κατηγορία τις εκάστοτε καμπίνας γίνεται γνωστός από την Costa Cruises περίπου 15 ημέρες πριν την αναχώρηση. Οι κατηγορίες των καμπινών που είναι διαθέσιμες κάνοντας κράτηση στις κατηγορίες guarantee είναι οι ακόλουθες:
IV – Εσωτερική Αναβάθμιση σε: ΙC – Εσωτερική Classic ή IP Εσωτερική Premium
EV – Εξωτερική Αναβάθμιση σε: EC – Εξωτερική Classic* ή EP Εξωτερική Premium
BV – Μπαλκόνι Αναβάθμιση σε: BC – Μπαλκόνι Classic ή BP Μπαλκόνι Premium

*η κατηγορία EC έχει περιορισμένη θέα 90%

 • Η σειρά των υπηρεσιών/εκδρομών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού
 • Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ
 • Οι τιμές Προσφοράς ισχύουν για κρατήσεις έως και 60 ημέρες πριν την αναχώρηση. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει τις τιμές Προσφοράς οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία προειδοποίηση.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Λιμενικά έξοδα & φόροι αεροδρομίων 380 €

 • ταξιδιωτική ασφάλεια (προτείνεται – κόστος40 € ανά άτομο)

 • προαιρετικές εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης

 • *Χρέωση παροχής υπηρεσιών:
  Χρέωση παροχής υπηρεσιών: Υπάρχει χρέωση παροχής υπηρεσιών κρουαζιερόπλοιου με κόστος: Ενήλικες 10 € το άτομο την ημέρα • Παιδιά & νέοι έως 13 ετών: 5 € • Παιδιά έως 2 ετών: ΔΩΡΕΑΝ. Τα ανωτέρω ποσά είναι κατ’ άτομο και είναι αναπόσπαστο τμήμα της τιμής της κρουαζιέρας, χρεώνονται αυτόματα στο λογαριασμό της καμπίνας και καταβάλλονται στο πλοίο. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να προπληρωθούν.

 • οι αγορές από τα καταστήματα του πλοίου

 • είσοδοι στα μουσεία

 • επιπλέον φαγητά και ποτά εκτός της κρουαζιέρας

 • προσωπικά έξοδα και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.

Πτήσεις

AEGEAN AIRLINES

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
               A3 624

Αθήνα – Αμστερνταμ

08.30 11.10
                    Α3625

 Άμστερνταμ – Αθήνα

12.00 16.15
image_pdfimage_print