Project Description

Χερσόνησος Καμτσάτκα: Η γη της φωτιάς και του πάγου

12 ΜΕΡΕΣ | 03/09 – 14/09/2019

Η Καμτσάτκα βρίσκεται στις εσχατιές της Σιβηρίας, στη Ρωσική Άπω Ανατολή, και απέναντι από την Αλάσκα. Λίγα μόλις χιλιόμετρα ανατολικά, στον Ειρηνικό ωκεανό, βρίσκεται η τάφρος Κουριλών-Καμτσάτκα με βάθος 10.500 μέτρων, όπου η τεκτονική πλάκα του Ειρηνικού υποβιβάζεται κάτω από την Οχοτσική πλάκα. Συνέπεια αυτού, η Καμτσάτκα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής περιοχή, με έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα και φημισμένη για τα ηφαίστεια της. Η κεντρική κοιλάδα πλαισιώνεται από μεγάλα ηφαιστειακά κέντρα που αποτελούνται περίπου από 160 ηφαίστεια, 29 εκ των οποίων παραμένουν ενεργά. Η χερσόνησος των 270.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ένα εντυπωσιακό μέρος, με 6 τοποθεσίες της να περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στο πεζοπορικό και ορειβατικό μας οδοιπορικό στην Χερσόνησο Καμτσάτκα, θα επιχειρήσουμε αναβάσεις στα ηφαίστεια Gorely (1.829 μ.), Mutnovsky (2.323 μ.), Avachinsky (2.739 μ.) και Plosky Tolbachik (3.085 μ.). Θα εξερευνήσουμε την περιοχή του ηφαιστειακού συμπλέγματος Klyuchevskaya και θα γνωρίσουμε τους αβορίγινες της περιοχής.

Τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία, τα άγρια εδάφη και η συνάντηση με μερικά από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με τη θέα της θάλασσας, καθιστούν τη χερσόνησο της Καμτσάτκα ένα από τα πιο σαγηνευτικά ταξίδια περιπέτειας του κόσμου.

Πρόγραμμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ στις 22:30 για την κατευθείαν πτήση μας στη Μόσχα μετά τα μεσάνυχτα στις 00:20.
Άφιξη στην Μόσχα στις 04:20 και εσωτερική πτήση στις 16:45 για το Πετροπαβλόφσκ διάρκειας 8 ωρών.
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Πετροπαβλόφσκ στις 10:00 και μεταφορά στο ξενοδοχείο (25χλμ).
Υπόλοιπη ημέρα για ξεκούραση. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Ενημέρωση το απόγευμα για το αναλυτικό πρόγραμμα. Δείπνο.
Μικρή κρουαζιέρα με δυνατότητα ψαρέματος στον κόλπο Avacha Bay (5-6 ώρες). Παρατηρούμε τις περιοχές που διάφορα θαλασσοπούλια φτιάχνουν τις φωλιές τους, τα νησιά “Babushkin Kamen” και “Starichkov” στον Ειρηνικό ωκεανό. Το απόγευμα μεταφορά με τζιπ 4Χ4 στην περιοχή του ηφαιστείου Mutnovsky (100χλμ). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Πλήρης διατροφή.
Ανάβαση στον κρατήρα του ηφαιστείου Mutnovsky (2323μ). Παρατηρούμε τα ηφαίστεια εδάφη, τους καπνούς που αναδύονται, τις θερμές πηγές και την ηφαιστειακή λίμνη. Ο κρατήρας του αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηφαιστειακά φαινόμενα στην χερσόνησο. Οι απότομες πλαγιές που περιβάλουν τον τεράστιο κρατήρα είναι γεμάτες παγετώνες, ηφαιστειακά ρήγματα και μικρές πηγές με νερό που κοχλάζει (8 ώρες). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Πλήρης διατροφή.
Ανάβαση στο ηφαίστειο Gorely (1829μ). Κινούμαστε μέσα από πεδιάδες λάβας και στάχτες όπου θα παρατηρήσουμε τους 3 κρατήρες με τις ηφαιστειακές λίμνες (6 ώρες). Το απόγευμα μεταφερόμαστε οδικώς στο κέντρο αναψυχής της περιοχής όπου θα απολαύσουμε τις θερμές πηγές του. Διανυκτέρευση σε τοπικό ξενώνα. Πλήρης διατροφή.
Μεταφερόμαστε στην περιοχή του ηφαιστειακού συμπλέγματος Kluchevskaya (460χλμ). Μετά από μια στάση στον οικισμό του Milkovo, συνεχίζουμε στους πρόποδες του πανέμορφου και άγριου ορεινού ηφαιστειακού όγκου που σχηματίζεται από τα ηφαίστεια Plosky και Ostry Tolbachik. Μπορούμε να θαυμάσουμε αυτό το πανόραμα από τις ηφαιστειακές κορυφές των Krestovsky (4057μ), Ushkovsky (3903μ), Kluchevskaya Sopka (4750μ), Kamen (4579μ), Plosky Tolbachik (3082μ) και Ostry Tolbachik (3672μ). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Πλήρης διατροφή.
Στην σημερινή μέρα θα εξερευνήσουμε την γύρω περιοχή και θα δούμε από κοντά τις συνέπειες της πρόσφατης έκρηξης του 2013 (τον νέο κώνο που δημιουργήθηκε, την ροή της λάβας, τις σπηλιές από λάβα (lavovody), τα πετρώματα και την συσσωρευμένη σκληρή λάβα). Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Πλήρης διατροφή.
Ανάβαση στο ηφαίστειο Plosky Tolbachik (3085μ). Κινούμαστε μέσα από πεδιάδες λάβας και πετρώματα μέχρι την κορυφή (7-8 ώρες). Η ανάβαση δεν είναι τεχνικά δύσκολη και μας δίνει την δυνατότητα να θαυμάσουμε την εντυπωσιακή θέα στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα Kluchevskaya. Στην κορυφή ο κρατήρας πραγματικά γιγαντιαίος με διάμετρο 1,8χλμ και βάθος πάνω από 500μ. Επιστροφή στην κατασκήνωση από την ίδια διαδρομή. Διανυκτέρευση σε αντίσκηνα. Πλήρης διατροφή.
Μεταφερόμαστε οδικώς με 4WD στο Βόρειο ρήγμα. Ανάβαση στους φημισμένους κώνους του Tolbachik που είναι σαν ηφαίστεια σε μινιατούρες με το ύψος του να είναι 100-200 μέτρα. Αργότερα θα επισκεφθούμε το Νότιο ρήγμα και θα εξερευνήσουμε το απολιθωμένο δάσος, τον ηφαιστειακό κώνο και τις, πεδιάδες με λάβα και στάχτη από την έκρηξη του 1975. Μεταφερόμαστε οδικώς στον οικισμό Kozyrevsk που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Kamchatka (90χλμ). Πεζοπορία σε ένα από τους παλαιότερους οικισμούς στην Kamchatka που κατοικούσε η φυλή των Itelmens (αυτόχθονες – αβορίγινες) τον 18ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το εργαστήριο με ντόπιους τεχνίτες και το μικρό κατάστημα με σουβενίρ. Διανυκτέρευση σε τουριστικό ξενώνα με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια και σάουνα. Πλήρης διατροφή.
Επιστροφή οδικώς (480χλμ) στο Petropavlovsk με ενδιάμεση στάση για φαγητό και ξεκούραση στον μικρό οικισμό του Milkovo και την επίσκεψη μας στο Εθνογραφικό Μουσείο της Kamchatka. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Ημιδιατροφή.
Ολοήμερη εκδρομή στα ηφαίστεια Avachinsky and Koryak με ανάβαση (6-8ώρες) στο ηφαίστειο Avachinsky(2749μ). Επιστροφή στο Petropavlovsk. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Πλήρης διατροφή.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω Μόσχας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα 22:25 την ίδια μέρα. Πρωινό.

Χερσόνησος Kamchatka
3-14 Σεπτεμβρίου 2019

3750Τιμή κατ’ άτομο
 • 12 Ημέρες
 • Πρωινά, γεύματα & δείπνα

Πτήσεις
Aeroflot Airlines

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
SU 2113  03/09/2019 Αθήνα – Μόσχα 00:35 04:20
SU 1730  03/09/2019 Μόσχα- Πετροπαβλόφσκ 16:45 10:00 (άφιξη 04/09)
SU 1731 14/09/2019 Πετροπαβλόφσκ – Μόσχα 12:50 12:20
SU 2112 14/09/2019 Μόσχα – Αθήνα 18:40 22:40

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός ταξιδιού
 • Όλες οι οδικές μεταφορές
 • Ρώσος οδηγός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Μάγειρες καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού
 • Όλες οι διανυκτερεύσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού σε ξενώνες & αντίσκηνα 4 εποχών, (2 άτομα ανά σκηνή)
 • Όλα τα πρωινά, τα γεύματα και τα δείπνα κατά την διάρκεια του ταξιδιού
 • Κατασκηνωτικός εξοπλισμός, αντίσκηνα, καμινέτα, σκεύη μαγειρέματος, καύσιμα
 • Ομαδικό φαρμακείο αποστολής κατά την διάρκεια της πεζοπορίας
 • Ασύρματες επικοινωνίες (VHF) & GPS (Global Positioning System)
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια & Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα (εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
 • Προαιρετικές ημερήσιες εκδρομές (βόλτα με πλοίο στον κόλπο Avancha, πτήση με ελικόπτερο στην κοιλάδα Geysers)
 • Οινοπνευματώδη ποτά & αναψυκτικά
 • Φιλοδωρήματα τοπικών αχθοφόρων, συνοδών και ξεναγών
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
image_pdfimage_print