Project Description

Νότια Ινδία – Κεράλα

9 ΜΕΡΕΣ / 6 ΝΥΧΤΕΣ

Κεράλα, φημισμένη για όλα αυτά που ονειρεύεστε: πολιτισμός, έθιμα και παραδόσεις, θαύματα της φύσης, ποικιλία άγριας πανίδας και χλωρίδας, ιατρική και φιλοσοφία της Αγιουρβέδα, είναι μερικά από τα δώρα με τα οποία προίκιστηκε το κρατίδιο αυτό της Νότιας Ινδίας, κι εκείνο νιώθει χρέος του
να τα μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο…

Πρόγραμμα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση για Κεράλα μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την επομένη ημέρα.
Φτάνουμε στο παραλιακό Κοτσίν, όπου θα συναντηθούμε µε τον τοπικό αντιπρόσωπο του γραφείου µας. Από την πρώτη στιγμή της παραμονής μας εκεί θα γίνουμε αποδέκτες της μοναδικής Ινδικής φιλοξενίας. Παρότι δεν είναι η πρωτεύουσα, καθώς τη θέση αυτήν την κατέχει το Thiruvananthapuram, το Κοτσίν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κρατιδίου Κεράλα.
Επί αιώνες ήταν ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Βασίλισσα της Αραβικής Θάλασσας» που κέρδισε η πόλη, και αποτέλεσε την πύλη εισόδου Αράβων, Κινέζων και Ευρωπαίων ναυτικών στη χώρα. Η στρατηγικά άριστη θέση της τής προσέφερε ανάπτυξη, πλούσια εμπορική δραστηριότητα, κουλτούρα, πολυπολιτισμικότητα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για ξενάγηση στο ξακουστό λιμάνι. Ξεχωρίζουν τα οικήματα που θα συναντήσουμε τα οποία μαρτυρούν τις Πορτογαλικές, Ολλανδικές και Βρετανικές επιρροές, όπως το Dutch Palace (16ος αι.), τη συναγωγή Mattancherry, την αρχαιότερη εβραϊκή συναγωγή στην Ινδία που χτίστηκε το 1568. Καταστράφηκε από τους Πορτογάλους και ξανά επισκευάστηκε από τους Ολλανδούς έναν αιώνα αργότερα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία St Francis, που χτίστηκε το 1564 και είναι ο παλαιότερος Ευρωπαϊκός ναός στην Ινδία. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του Πορτογάλου θαλασσοπόρου εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάµα, ο οποίος στην τρίτη του επίσκεψη στην Ινδία αρρώστησε και πέθανε στο Κοτσίν. Η σορός του µεταφέρθηκε στην Πορτογαλία 14 χρόνια µετά τον θάνατό του. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι κατά μήκος του οποίου θα παρατηρήσουμε τις σειρές με τα παμπάλαια κινέζικα δίχτυα ψαρέματος που δείχνουν τους εμπορικούς δεσμούς της Κεράλας με την Κίνα.
Το βράδυ προσφέρεται για να ζήσουμε την εμπειρία της παρακολούθησης Kathakali (katha: θρησκευτική ιστορία, Kali: αναπαριστώ/παίζω). Πρόκειται για ένα παραδοσιακό είδος χοροθεάτρου ηλικίας πολλών αιώνων, που εξιστορεί μέσω της μίμησης και του χορού γεγονότα από τα μεγάλα Ινδικά έπη, τη Mahabharata και τη Ramayana. Αυτό που βλέπουµε σήµερα πήρε την τελική του µορφή τον 17ο αι. Ο μοναδικός συνδυασμός του δράματος, του χορού, της ερμηνείας, της μουσικής, των κουστουμιών και του μακιγιάζ κάνει τις παραστάσεις Kathakali να προσεγγίζουν αυτό που θα λέγαμε επαφή με το θεϊκό στοιχείο..

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Περιγιάρ – μια διαδρομή 5 ωρών περίπου. Ο προορισμός μας είναι ένα καταφύγιο άγριας ζωής, σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στον Εθνικό Δρυμό Περιγιάρ, όπου θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη που βρίσκεται στο εσωτερικό του και θα γνωρίσουμε από κοντά το καταφύγιο των 777 τ.χλμ. Ένα µοναδικό τοπίο που φιλοξενεί 62 είδη διαφορετικών θηλαστικών εκ των οποίων 27 τίγρεις υπό εξαφάνιση, ελέφαντες, ζαρκάδια, ελάφια, αγριόχοιροι, βίσωνες, αλεπούδες, πίθηκοι, καθώς και αρκετά είδη ερπετών, πτηνών, αμφιβίων, εντόμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
Κοτσίν – Περιγιάρ (180 χλμ.)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το Κουμαρακόμ, με τα κανάλια και τις λίμνες του που θυμίζουν… Βενετία στην Ανατολή. Φημίζεται για το καταφύγιο άγριων πτηνών που διαθέτει, για τα πλωτά σπίτια και ξενοδοχειακά καταλύματα, ενώ αυτό που θα εκτιμήσουν περισσότερο οι επισκέπτες είναι η παρθένα φύση του, μέσα στα τροπικά δάση, τους κοκκοφοίνικες, το νερό που βρίσκεται παντού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος.
Περιγιάρ – Κουµαρακόµ (135 χλµ., 4 ώρες περίπου)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση σε ποταμόπλοιο. Η μέρα είναι αφιερωμένη σε κρουαζιέρα στα backwaters της Κεράλα. Πρόκειται για το σύμπλεγμα από λίμνες και κανάλια που δημιουργούν ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του κόσμου, καθώς η πυκνή τροπική βλάστηση στις όχθες ξαφνικά δίνει τη θέση της σε υδάτινους όγκους, δημιουργώντας µια φυσική πανδαισία. Διανυκτέρευση στο πλοίο.
Πρωινό στο πλοίο και αποβίβαση στο Alleppey Jetty, όπου θα µας παραλάβει ο οδηγός για να µας μεταφέρει στο παραλιακό θέρετρο Μαραρί (45 λεπτά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Μπορείτε να ξεκουραστείτε είτε να απολαύσετε χαλάρωση και κολύμπι στην παραδεισένια ακτή του Μαραρί µε τη χαρακτηριστική εικόνα που συντίθεται από φοίνικες και υπέροχη αμμουδιά. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Κοτσίν απ’ όπου θα πετάξουμε για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη μέρα.

Τιμοκατάλογος

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Ξενοδοχείο 4* 1075€ 1045€
Ξενοδοχείο 4* S 1235€ 1195€*

Σημείωση

Από 1η Μαίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2019

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων και με αγγλόφωνους ξεναγούς.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την «Etihad» (επιβάρυνση για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 130 €). Δυνατότητα αναχωρήσεων και με την «Emirates» ή με την «Qatar Airways»
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 4* Sup κατ’ επιλογή
 • 1 διανυκτέρευση σε πλωτό ξενοδοχείο
 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Επιβάρυνση ημιδιατροφής (5 δείπνα στα ξενοδοχεία) 90 € για τα 4* και 155 € για τα 4* Sup
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός στο Κοτσίν και το Περιγιάρ
 • Βραδιά Καθακάλι στο Κοτσίν
 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιατιζόμενα μεταφορικά μέσα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος με πληροφορίες για τον προορισμό για όλους τους ταξιδιώτες

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι καυσίμων περίπου 300 € από Αθήνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

image_pdfimage_print