Project Description

ΙΣΛΑΝΔΙΑ Aurora Borealis Γκέιζερ Ηφαίστεια Παγετώνες 

28/10, 11/11, 25/11

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την Ισλανδία, την πιο γοητευτική εποχή του χρόνου! Μια εποχή κατά την οποία όχι μόνο μπορούμε να απολαύσουμε την ξεχωριστή φύση της με τις γεωθερμικές πηγές, τα μεγάλα ρήγματα, τις απόκοσμες ακτές της, αλλά να ατενίσουμε στον σκοτεινό ορίζοντα το φαινόμενο Αορόρα Μπορεάλις (Βόρειο Σέλας) που τις κρύες σκοτεινές νύχτες του βορρά “αυλακώνει” υπέροχα το στερέωμα! Σε αυτό τα ταξίδι θα σας μυήσουμε σε όλα τα μυστικά της κουλτούρας των κατοίκων της, θα σας ιστορήσουμε τις περιπέτειες τους στο βάθος των αιώνων και θα σας δείξουμε έναν τρόπο ζωής που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με την φύση σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και δύναμης. Ακόμα κι αν έχετε ξαναπάει, αξίζει να γνωρίσετε αυτή τη χώρα μέσα από μια άλλη οπτική, πιο διεισδυτική και πιο πολυδιάστατη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης βρίσκετα στην χερσόνησο του Ρέκιανες, μια περιοχή σχεδόν σεληνιακού τοπίου, καλυμμένη από λάβα. Το γυμνό, απόκοσμο τοπίο δίνει τη θέση του στα προάστεια της πρωτεύουσας όπου κυριαρχούν κτίρια γραφείων μεγάλων εταιριών με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας ζει σήμερα το 70% του πληθυσμού της χώρας! Όμως η πρωτεύουσα η «μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου». Όπως την αποκαούν οι ίδιοι και η βορειότερη Πρωτεύουσα του Κόσμου, διατηρεί τον «επαρχιακό» της χαρακτήρα – κυρίως στο κέντρο της πόλης – ενώ κοσμείτε από αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα κτίρια όπως το καινούριο κτίριο της Οπερας στο λιμάνι, το παλιό Πολιτιστικό Κέντρο και τι ιστορτικές οικίες στην ανακαινισμένη προκυμαία της.
Εμείς φυσικά θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κοσμοπολίτικου Ρέυκιαβικ όπως τοΚοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό (με το άγαλμα του Ερικσον), την εκκλησία Hallgrνmskirkjaστο κέντρο της πόλης, και το Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο εμπορικό κομμάτι. Η μερα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο μουσίο Perlan στο λόγο Οσκγιουχλιο. Στη ουσία είναι η μετασκεβή των δεξαμενών νερού της πόλης σε έναν εξαιρετικό εκθεσικό χώρο όπου φιλοξενούνται συλλογές που θα μαει μυήσουν στην ιδιαίτερη χλωρίδα πανίδα αλλά και γεωλογική διαφορετικότητα του νησιού! Στο υπέροχο εστιατόριο που διαθέτει θα απολαύσουμε το πρώτο μας δείπνο με θέα τη φωτισμένη πρωτεύουσα!

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας, ξεκινάμε μέσω του Husavell για μια υπέροχη ταξδιωτική εμπειρία στον παγετώνα Langjokull. Η χειμωνιάτικη φύση στην Ισλανδία είναι καθηλωτική! Τεράστιοι όγκοι πάγου, εκατομμύρια χρόνια, συμπιέζονται, συνθλίβοντας το υπόστρωμα. Ντυμένοι με ειδικές στολές, θα ανέβουμε στις πλαγιές του παγετώνα με ειδικά οχήματα snowmobile.
Ο παγωμένος αέρας, η αντανάκλαση του λευκού χιονιού και η απεραντωσύνη του τοπίου δεν περιγράφονται! Ο άνθρωπος σίγουρα δαμάζει τη φύση αλλά η ανυπέρβλητη δύναμη και ομρφιά της θα μας αποκαλυφθεί στην επίσκεψη των τεχνητών σπηλαίων μεσα στο χιόνι όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε τα μυστικά… των πάγων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ρέκιαβικ. Ένα χαλαρωτικό σκανδιναβικό μασάζ ή ζεστή σάουνα είναι ό,τι καλύτερο για να χαλαρώσετε λίγο πριν το βραδυνό φαγητό. Αν παλι αισθάνεστε αρκετά δραστήριοι επισκεφθείτε κάποιο από τα μοντέρνα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Μετα το πρωινό αφήνουμε την πρωτεύουσα και ξεκινάμε για την εξερεύνηση του νησιού. Προορισμός μας οι νότιες ακτές. Πρώτη μας στάση το μουσείο της Λάβας όπου θα μάθουμε τα πάντα για την έκκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull που το 2010 εκτίναξε λάβα και ηφαιστιακή σκόνη που σκέπασε τον ουρανό της Ευρώπης και καθήλωσε όλη την αεροπορική βιομηχανία για αρκετές μερες με τεραστιο οικονομικό φυσικά κοστος. Σε ειδική αιθουσα προβολής θα απολάυσυμε ένα κατατοπιστικόηττα φιλμ, θα μάθουμε για τα ηφαίστια και την ηφαιστιακή δραστηριότητα καθώς και για τον τρόπο που γίνεται η παρακολούθησή τους και θα δούμε πετρώματα σπανια από τις διάφορες εκρήξεις.
Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μερικούς από τους ομορφοτερους καταρράκτες, τον Σελιαλάντ και τον ιδιαίτερα φωτογενή Σκόγκα, καθώς και τη προστατευόμενη περιοχή του Ντιρχολέ, όπου έχουν τις φωλιές τους εκατοντάδες σπάνια πτηνά Paffins.
Τελικός μας προρισμός το γραφικό ψαροχώρι Βικ, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ θα «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Εθνικό πάρκο Σκάφταφελ ή Βάτναγιοκουλ όπως είναι επίσης γνωστό. Είναι ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της Ισλανδίας και καλύπτει το 13% του εδάφους της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον ομώνυμο παγετώνα Vatnajökull. Το τοπίο που διαμορφώνεται είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων όπως εδώ, όπου η αέναη μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και να δημιουργεί ξεχωριστής ομορφιάς φυσικά τοπία που προέρχονται από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών, του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας. Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η διάσημη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιοκούλσαρλονπου αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της χώρας. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στη γύρω περιοχή. Σήμερα έχει μέγεθος περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. Παράλληλα είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με την Diamond Beach, όπου εκατομμύρια μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια πάγου καταλήγουν στις ακτές και μοιάζουν με μικρά διαμαντάκια λίγο πριν λιώσουν κι ενωθούν με τα άγρια νερά του ωκεαού. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βικ.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του διάσημου Γκέισιρ, του Μεγάλου Πίδακα, ο οποίος έδωσε το όνομά του και χαρακτηρίζει τους θερμοπίδακες παγκοσμίως. Πρώτα ο ίδιος ο Γκέισιρ και αμέσως μετά ο Στρόκουρ, που εκτοξεύει το θερμό νερό σε ύψος 30μ. μαζί με τις θερμές πηγές που τους περιστοιχίζουν συνθέτουν ένα υπέροχο, ξεχωριστό τοπίο, ενδεικτικό της απαράμιλλης ομορφιάς της φύσης της Ισλανδίας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, αμέσως μετά μας περιμένει ο επιβλητικός Γκούλφος, ο «Χρυσός» καταρράκτης που αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της νησιωτικής χώρας. Αμέσως μετά μας περιμένει η παγκοσμίως διάσημη περιοχή του Θίνκβελιρ που όχι μόνο είναι το πιο ιστορικό σημείο του νησιού μιας και εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό σε συνεχή λειτουργία κοινοβούλιο της παγκόσμιας ιστορίας, που ιδρύθηκε το 930, αλλά είναι και το σημείο που συνατούνται οι τεκτονικές πλάκες της Βορείου Αμερικής και της Ευρασίας. Ο μοναδικός αυτός συνδιασμός Πολιτικής Ιστορίας και Γεωλογικών Φαινομένων κάνουν το μέρος πραγματικά μοναδικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Ρέυκιαβικ.

Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας γιατί στη συνέχεια σας περιμένει μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία: Η φημισμένη Ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Εδώ θα απολαύσετε ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο στα θερμά κατάλευκα νερά, μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο. Η εν λόγω λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας ενός γειτονικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο και συσσωρεύτηκε στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τη λαγκούνα. Το Cosmorama ειδικά για τους ταξιδιώτες του προσφέρει PREMIUM είσοδο στους υπερσύγχρονους χώρους του ωραιότερου spa της Ευρώπης. Κάντε τρεις μοναδικές μάσκες ομορφιάς, όσο απολαμβάνετε τη θαλπωρή των νερών και απολαύστε ένα ποτήρι σαμπάνια! Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει ένα τέτοιο ταξίδι στις εσχατιές της Ευρώπης! Μετά το χαλαρωτικό μπάνιο θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ από όπου πετάμε για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Τιμοκατάλογος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
28/10, 11/11, 25/11 1670 2020 390

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με LUFTHANSA

 • Στο Ρέυκιαβικ μένουμε στο ξενοδοχείο HILTON 4*sup που διαθέτει ένα από τα καλύτερα SPA της Ευρώπης

  Δύο διανυκτερεύσεις στην νότια επαρχία της χώρας στο καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής

 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & πέντε (5) γκουρμέ δείπνα τριών πιάτων. Ένα εκ των οποίων στο εστιατόριο του Μουσείου Perlan στο Ρέυκιαβικ με πανοραμική θέα στην πόλη

 • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο (ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!)

 • Snowmobile & επίσκεψη στα Caves Langjokull

 • Εισόδους και ξεναγήσεις σε 2 μουσεία

 • Premium είσοδο στο BLUE LAGOON (περιλαμβάνει, μπουρνούζι, σαγιονάρες με λογότυπο Blue LAGOON, 3 μάσκες ομορφιάς και 1 ποτό)

 • Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις για COVID – 19

 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός, με τεράστια εμπειρία και γνώσεις για το νησί

Σημείωση:

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων 390

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

image_pdfimage_print